TOP

Pers

Persberichten

 • Oktober 2013:
  Nieuw initiatief spoort aan tot ontdekking van de regio

  Het kersverse Citée spoort nieuwe en nieuwsgierige bewoners uit de omgeving van Den Haag en Delft aan om samen op ontdekking te gaan in de regio. Op 10 oktober heeft de onderneming haar kick-off gevierd en is www.citee.nl online gegaan. Wie zich registreert krijgt toegang tot een agenda vol uitstapjes waarvoor vaak al andere liefhebbers aangemeld zijn die graag met nieuwe onbekenden op stap gaan. Je aansluiten en op avontuur gaan is het motto. Meer dan 100 leden hebben zich tijdens het eerste weekend voor een lidmaatschap geregistreerd. Jonge ondernemer en Citée eigenaar Pascal van der Straten heeft een hoofd vol ideeën voor het aanbod op zijn website.

  “Citeé is een middel om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten en er samen op uit te gaan in een buurt, wijk of stad”, zegt Pascal. Hij benadrukt dat een registratie op de website van Citée geen doel op zich is zoals dat bij sociale media meestal het geval is. “Via een scherm met elkaar praten, dat kunnen mensen al op Facebook.” De organisatie zet zelf activiteiten op in de regio, maar leden kunnen de agenda ook aanvullen met een eigen initiatief voor een activiteit. De Haagse paden op, de Delftse lanen in, dat is het doel.

  naar interesse
  Zelf had hij het idee dat het makkelijker kon toen hij jaren geleden voor een nieuwe baan in Den Haag kwam wonen: vertrouwd raken met de stad. Met een drukke baan en een sociaal netwerk aan de andere kant van het land was dat wel een opgave. Zo ontstond het idee om een website te maken waarmee nieuwe bewoners sneller de parels van het Haagse sport-, cultuur- en uitgaansleven konden ontdekken. “Want Den Haag is bij uitstek een stad die veel meer te bieden heeft dan je op het eerste gezicht zou zeggen.”, aldus Pascal. “Mensen denken onterecht nog wel eens dat ze de regio uit moeten om iets leuks of origineels te doen.” Citeé laat niet alleen weten wat er te doen is, maar creëert ook gelegenheid om makkelijker te gaan. Het gezelschap staat immers al klaar. Daarmee komt het ondernemende mensen tegemoet die in hun eigen vriendenkring niet altijd iemand kunnen vinden die mee kan op momenten dat het hen uitkomt en mee wil naar dingen die zij nou juist leuk vinden. De website brengt om die reden activiteiten die aansluiten bij ieders persoonlijke interesses extra onder de aandacht.

  oog voor privacy
  Pascal besloot in zee te gaan met Automatique en Elastik Concepts. De bureaus, beide sterk verbonden met de regio, hebben de vormgeving en ontwikkeling van de website verzorgd. Ze ontworpen en bouwden met aandacht voor helderheid, bruikbaarheid en bescherming van privacy. Na registratie garandeert Citée haar klanten dat hun gegevens beschermd blijven tegen verkoop aan derden, waarvoor leden een budgetvriendelijke bijdrage betalen. De eerste weken heeft de activiteitenwebsite allerlei kennismakingsaanbiedingen en acties. Even rondkijken op www.citee.nl , zonder andere mensen te zien, maar mèt een sneak preview van het gebruiksgemak en de activiteiten in de agenda kan vrijblijvend.

  Meer informatie is te vinden op www.citee.nl